Vi anbefaler

23.02.2015

Å vedlikeholde tennene sine er mange opptatt av, men det som gjerne ikke er like lett å tenke på er at utstyret man bruker til vedlikehold har stor direkte påvirkning på tannhelsen på lengre sikt. Det finnes mange gode produkter, og så finnes det de produktene som er så gode at de utmerker seg. Gjennom årene har vi brukt mye forskjellige produkter og de vi selv har erfart fungerer best er de vi vil anbefale til våre pasienter.

Tannkrem : Oral-B Sensitiv

Oral-B Sensitiv er en tannkrem som passer like godt til de med følsomme tenner og tannkjøtt, som de som ikke er plaget med slik sensitivitet. Lavt innhold av slipemidler og ekstra innhold av stoffer som styrker tennene gjør denne tannkremen til et veldig godt valg.

Munnskyll : Flux

Flux er et munnskyllevann som er formulert for å styrke tennene uten å påvirke munnen negativt. Dette betyr at virkestoffene er valgt spesielt med det for øye å la munnen beholde den positive bakterieflora som man skal ha til enhver tid, samtidig som man får forebygget og unngått tannkjøttsykdommer.  Den unike sammensetningen oppnår dette, i tillegg til at tennene blir styrket.

Tanntråd : Oral-B EssentialFloss

Mellomrom mellom tennene kan være sensitive og er veldig viktig å holde rene. Rengjøring med tanntråd er noe av det mest skånsomme man kan gjøre, men også her er det stor forskjell på produktene. Oral-B EssentialFloss har en struktur som gjør at den ikke deler seg slik mange andre tanntråder gjør, og en overflate som er glatt og skånsom mot tennene men samtidig klarer å transportere bort plakk.

Tannstikker : GUM Soft-picks

Mange mennesker opplever ubehag ved bruk av tradisjonelle tannstikker, og slike tannstikker er ikke noe vi anbefaler våre pasienter å bruke. Dersom behovet melder seg for et redskap som kan fjerne matrester eller annet som tanntråden ikke tar så vil vi helt klart anbefale at man bruker GUM sine myke tannstikker. Disse har en kombinasjon av fleksibilitet og motstand som gjør at du ikke skader tannkjøttet ditt under bruk.

Tannbørste : Oral-B Pro-Expert Soft

Blant nye pasienter seg vi ofte tegn på for hardhendt tannpussing, eller pussing med for hard tannbørste. Den praktiske konsekvensen av dette er at tannkjøttet trekker seg tilbake og blottlegger større deler av tannoverflaten. Her kommer da til syne deler av tennene som ikke er ment å være eksponert, og dette kan gi store plage etterhvert som syrlige og søte drikker, matvarer og annet får tid til å virke. Ved å bruke en myk tannbørste og bruke riktig mengde kraft når man pusser unngår man plager.